Brenneriroa vel hviler aldri

Enten det gjelder vanning av den nye hockey-bana eller vedlikehold av naturstien, så er det dugnad som gjelder i Brenneriroa. Men med gave fra stiftelsen ble det mulig å bygge ny ballbinge og til sommeren blir det hoppbakke.

— Du kan faktisk si at her i Brenneriroa så har man i generasjoner bidratt til å skape et godt nærmiljø for ungene. Nå er det en ny generasjon som har tatt over vellet, mens besteforeldregenerasjonen fortsatt bidrar i veldig stor grad, som for eksempel å holde de to kilometerne med natursti ved like, sier Knut Vidar Moløkken i Brenneriroa og omegn vel.

Det er bak Lund skole i Løten du finner denne lille oasen, med fotballbane, fullverdig hockeybane, klatrestativer og nå sist en nyrenovert ballbinge. Her samles både barn, unge og voksne – både vinter og sommer. Her er det julegrantenning og sommerfest med grilling for de som bor i området – men alle er alltid velkommen og fasilitetene både kan og blir brukt av alle i kommunen. Hockeybana tiltrekker seg til og med brukere både fra Romerike og Oppland.

 

— Den forrige ballbingen ble rett og slett slitt ut, for det er ikke bare folk fra området som bruker den, sier Moløkken.

Dugnadsgjengen gikk derfor i gang med en totalrenovasjon.

— Vi har snekkere, rørleggere, bønder og ingeniører som bor i området. Vi klarer det meste selv, enten det gjelder planlegging eller arbeid som krever traktor. Men penger har vi ikke så mye av i vellet, sier Moløkken.

Med en gave fra Sparebankstiftelsen Hedmark ble det imidlertid mulig å kjøpe både selve ballbingen og kunstgress.

Latter og hvit gressmatte

I ballbingen er det yrende liv en mørk ettermiddag før jul, men barna bryr seg lite om kuldegrader og snøværet. I flombelysningen, som vel-et også har satt opp, er fokuset ene og alene på den gule fotballen som synes godt i snøen. Barna ler og fryder seg.

— Når man ser på ungene nå, så ser man at timene vi voksne legger i dette er verdt det, sier Moløkken og legger til:

— Men på dugnad har også barna sine oppgaver, det er viktig.

Brenneriroa og omegn vel hviler ikke, til sommeren er de i gang med en hoppbakke. Plasseringen blir på en liten haug som egner seg til en 14-metersbakke, også den har mottatt støtte fra stiftelsen.

— Vi er veldig glad for gavene, for selv med stor grad av frivillighet trenger vi penger til materialer og utstyr.

Brenneriroa og omegn vel har fått 200.000 i gave til ny ballbinge og 200.000 til ny hoppbakke av Sparebankstiftelsen Hedmark.