Brumunddal jente- og guttemusikk i godt sig

Du trodde kanskje korpsene slet med rekrutteringen? Det gjelder i alle fall ikke Brumunddal jente- guttemusikk som har doblet antallet medlemmer. Med en gave fra stiftelsen kan de fortsette veksten.

— Fordi det er gøy!

Og gøy syns mange det er, Brumunddal jente- og guttemusikk opplever kraftig vekst. Etter at de våren 2017 gjorde en rekrutteringsturne på barneskolene i Brumunddal, ble det 16 nye barn som meldte sin interesse for å starte på høsten. De siste tre årene har de økt medlemsmassen fra 28 til 56 medlemmer, med en slik vekst ble det også behov for nye instrumenter og uniformer.

— Vi måtte kjøpe mye nytt utstyr og nye uniformer, og med gaven fra Sparebankstiftelsen Hedmark er det nå mange barn og unge som kunne glede seg, sier Jens-Olav Bekkevold som er styremedlem i korpset.

Godt brukt utstyr

Ifølge Bekkevold er det nemlig en betydelig kostnad ikke bare rundt kjøp av instrumentene, men også reparasjoner og vedlikehold.

— Det er klart at skoleinstrumenter som brukes av mange barn blir mer slitt enn om de er i privat eie. Selv om vi steller godt med instrumentene så er det behov for reparasjoner, og så blir de jo etter hvert rett og slett utslitt, sier Bekkevold.

Barna i får også undervisningstimer i kommunens kulturskole, og korpset tilstreber at alle korpsmedlemmene skal få et tilbud om timer her. I tillegg er det selvfølgelig korpsturene rundt i landet, og det er heller ikke gratis. Det blir mye dugnader, vaffel- og bollesalg og selvfølgelig må loddbøkene frem.

— Vi tar også på oss oppdrag, for eksempel skal vi være Lucia i kirken før jul, sier Angelica Thoresen Larsen som er i drilltroppen. I drilltroppen er også Kine Halmrast Thorvaldsen:

— Vi syns det er veldig gøy å vise frem det vi har lært. Det er også god reklame og får kanskje andre til å ville være med i både drill og korps.

— Ja, for det er artig og så blir vi gode venner vi som holder på dette, sier Morten Granberg. Han spiller saksofon.

— Det er jeg enig i, sier Ingrid Johanne Bekkevold. Hun spiller valthorn.

Brumunddal jente- og guttemusikk har mottatt 150.000 kroner i gave fra Sparebankstiftelsen Hedmark til innkjøp av nye instrumenter og uniformer.