Kunnskap og matglede på Geitmyra

 

GOD FART: Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i landbruks- og matdepartementet gir full gass for å få grønnsakssmoothien ferdig. Hun får hjelp av leder for Geitmyra Ringsaker Gyro Knutsdotter Homme. Sjette trinn fra skolene Kylstad og Gaupen er spente tilskuere. (Foto: Charlotte Hidle)

Høsten 2017 ga Sparebankstiftelsen Hedmark en gave til  stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn i Ringsaker. På senhøsten 2018 var det klart for åpning med mange glade og nysgjerrige barn. Åpningsdagen handlet det om elg, jakt og skogen som spiskammers. Matkultursenteret er på Granerud gård, sentralt plassert i Brumunddal. På senteret lærer barna om maten fra jord til bord og de får være med på både teori og det praktiske gjennom en hel uke – alt fra skoletimer, slakting til å dekke bordet. Det er i første omgang et opplegg for 6. og 9. trinn som har et fokus på mat og helse i fagplanen i Ringsaker kommune. Matkultursenteret skal imidlertid etter hvert ha et tilbud til barn i hele regionen. Det er et spesielt fokus på lokal matkultur på Geitmyra, men den settes inn i en helhet og barna kommer borti i mange fag som naturfag, samfunnsfag, matematikk – for å nevne noen.