OppTur gir turglede i Kongsvinger
FULL FART: Folk i alle aldre deltar på OppTur Kongsvinger og her er barna klare for start i sentrumsløpet (Foto: Uno Arnesen)

OppTur Kongsvinger ble opprettet våren 2017 i regi av Byen Vår Kongsvinger. Formålet er å få barn, unge og voksne opp fra sofaen, vekk fra nettbrett og skjermer og ut på aktiviteter.

Målet med prosjektet OppTur er å lage aktiviteter som er tilpasset alle og få folk ut på turer, være med på aktiviteter og å få forståelse for hvor viktig det er å være i aktivitet. Byen Vår Kongsvinger arrangerer toppturer, gåturer, løpeturer og sykkelturer. Fra 6 deltakere første gang opp til Holtberget i starten 2017, er det nå flere hundre som er aktive, enten i grupper eller på eget initiativ. For å lykkes har folkene bak OppTur samarbeidet med flere forskjellige lag, foreninger og organisasjoner, som for eksempel DNT og DNTs Barnas Turlag. Høsten 2018 arrangerte Byen Vår Kongsvinger, i samarbeid med DNT, Speideren og NaKuHel og flere, Friluftslivets Uke. Her ble det et stort oppmøte. Kongsvinger Jeger- og Fiskeforening var også med og startet uka med sine aktiviteter for barn og unge og barn av innvandrere. Uka ble avsluttet med stort arrangement i Puttara med overnatting og grilling. Det ble sendt ut hele 4000 invitasjoner til skoler og barnehager i kommunen. De har har egen Seniorgruppe som er blitt populær og Frisklivssentralen og Diabetsforbundet er eksempler på andre organisasjoner som har vært involvert.