Glede og mestringsfølelse for de minste fotballspillerne
FOTBALLGLEDE: Med 70 nye 3er-baner kan 6- og 7-åringer i hele Hedmark glede seg til sesongen starter. (Foto: Istockphoto)

Sparebankstiftelsen Hedmark bevilget høsten 2018 to millioner kroner til Norges Fotballforbund Indre Østland for innkjøp av 3er-baner med vant. Dette er det største enkeltbeløpet bevilget til barnefotballen i Norge noensinne.

Støtten fra Stiftelsen betyr at fotballag i Hedmark går en ny sesong i møte med 70 nye 3er-baner til glede for for fotballglade 6- og 7-åringer.

Smålagsspill er viktig både for læring og mestring hos de aller yngste fotballspillerne. Banene skaper høy grad av involvering, og alle blir mer delaktige i spillet. Som igjen gir mer glede og større mestringsfølelse. Alle 6- og 7-åringer skal spille 3er-fotball i sesongen 2019/2020 – på godkjente 3er-baner.

– Det er helt fantastisk at Sparebankstiftelsen Hedmark ønsker å støtte arbeidet vårt med en slik rekordsum. Det vil bety at fotballklubbene i Hedmark vil kunne gå til anskaffelse av 3er-baner til de yngste fotballspillerne, uten å brekke ryggen økonomisk, sier styreleder Ane Guro Skaare-Rekdal og daglig leder Janicke Gonstad i NFF Indre Østland.

Hedmark leder an

Norges Fotballforbund har besluttet at NFF Indre Østland skal være pilot når det gjelder nye spillformer i fotball. Dette blir gjeldende fra kommende sesong (2019/2020). Det medfører at alle 6- og 7-åringer skal spille 3er-fotball – på godkjente 3er-baner.

– Smålagsspill som dette er viktig både for læring og mestring hos de aller yngste fotballspillerne. Banene skaper høy grad av involvering, og alle blir mer delaktige i spillet. Som igjen gir mer glede og større mestringsfølelse, forteller Ane Guro Skaare-Rekdal.

Ifølge Skaare-Rekdal og Gonstad opplever NFF Indre Østland at det er stor interesse for 3er-fotball hos klubbene, men at det har vært et betydelig økonomisk løft for dem å gå til anskaffelse av slike baner.

– NFF Indre Østland er meget glade for at vi har fått på plass et slikt samarbeid med Sparebankstiftelsen Hedmark. Det betyr et betydelig løft for breddefotballen, ikke bare økonomisk, men også sportslig, sier styreleder Ane Guro Skaare-Rekdal.