Kjelleren for kreative ideer
VELKOMMEN: I en anonym kjeller i Brumunddal i Ringsaker skjer det spennende ting. Her lages alt fra skilt og utkledningsutstyr til roboter og forskjellige prototyper.

 

Ildsjelene bak Markerspace i Brumunddal har skapt et  sosialt miljø og en kreativ møteplass for bygging og bruk av datamaskiner, digitalt utstyr, elektronikk og mekanikk.

Her har kreative personer skapt et miljø som er medlemstyrt og hvor man kan jobbe både selvstendig og i grupper på forskjellige prosjekter – mens kunnskap og erfaringer deles mellom alle.

Kristin Sunde, Karl Einar Røste og Hermod Østberg er primus motorer i Dalamakers og holder til i samme bygg som Tømmerstock Kulturscene. Samlokaliseringen med kulturscenen mener de er en vinn-vinn situasjon for både Makerspace og Tømmerstock, da de i stor grad henvender seg til samme målgruppe – nemlig kreative unge mennesker.

Selv om selve MiB er en non-profit organisasjon, er planen at miljøet i kjeller i Nygata i Brumunddal skal fungere som en plattform for entreprenørskap og næringsutvikling.

– Ofte ser man at hobbyprosjekter har økonomisk potensiale, og MiB vil gi en strålende mulighet til videreutvikling gjennom teknologi og prototypebygging, mener de tre.

Et annet viktig aspekt de fremhever er at ideer ofte oppstår i plenum ved at folk med forskjellig bakgrunn og ideer møtes på et sted. Det er derfor ikke nødvendig å komme med ferdige ideer eller kompetanse, det eneste man trenger for å starte er initiativ og skaperglede. Dette gjør MiB til et alternativ for mange unge som faller utenfor etablerte systemer, men som har gode kreative evner som utvikles.